ARC18 Innovatie Award

                  

 Een initiatief van JUNG en de Architect


Met de ARC18 Innovatie willen de uitschrijvers veelbelovende ideeën, producten en processen stimuleren die vernieuwend én haalbaar zijn binnen de huidige opgave van bouwen en architectuur.
De prijs wil het draagvlak voor innovatie versterken. Doel is het stimuleren van experiment en vernieuwing in architectuur en bouwen. Criteria voor de ARC18 Innovatie Award zijn creativiteit, functionaliteit en toekomstbestendigheid.

Wat is innovatie?

Experiment en vernieuwing kenmerken de Nederlandse architectuur. Zij heeft het vermogen zich iedere keer succesvol aan te passen aan de nieuwe realiteit. Deze eigenschappen lijken nu van pas te komen. In de huidige bouw is immers grote nood aan architectonische oplossingen die van betekenis en toepasbaar zijn.

Gezocht wordt naar innovatieve ideeën, producten en processen die een duidelijke kwaliteitsverbetering inhouden. Bij innovatie denken de uitschrijvers aan processen waarin het perspectief is verbreed en nieuwe visies zijn ontwikkeld op bouwen. Een geslaagde innovatie kan bijvoorbeeld betekenen: wat al bestaat opnieuw uitvinden of verbeteren. Of het integreren van innovaties uit andere vakgebieden. Tot slot denken de uitschrijvers aan het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande.

Winnaar in 2017
Blue City in Rotterdam door Superuse Studios

Wanneer kun je meedoen

Iedere architect en ontwerper, afgestudeerd aan een erkende architectuur-, interieur of ontwerpopleiding, kan meedingen naar deze prijs door het insturen van een of meer projecten. Het ontwerp moet zijn gemaakt in de periode 1 augustus 2017 - 31 juli 2018. De inzending blijft het geestelijke eigendom van de maker.

Wat wordt van je gevraagd

De inzending moet bestaan uit een documentatie (PDF) waarin de innovatieve ideeën, processen en/of producten zijn beschreven. De inzending dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van de innovatie. Voor iedere inzending is een documentatie van maximaal 10 pagina’s A4 toegestaan.

 

Inzendingen 2018
Bekijk de inzendingen voor ARC18 Innovatie >

 

Hoe kun je inzenden?

Deelnemers kunnen zich voor 1 september 2018 voor de ARC18 Innovatie Award aanmelden via het inzendformulier dat je hier vindt: www.dearchitect.nl/plaats-project. Daar kan tevens de documentatie (PDF) worden geüpload. Voor vragen kun je contact opnemen met de secretaris van de jury, Deelname is gratis.

 

PROJECT INZENDEN >

Partners

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.