Jury Architectuur Award

                 

 


                 

Een initiatief van Tarkett en de ArchitectMarten Kuijpers
Onderzoeker
Het Nieuwe Instituut
Marten Kuijpers (1981, Heeswijk-Dinther) werkt als onderzoeker bij Het Nieuwe Instituut. Hij studeerde architectuur aan de TU Eindhoven en werkte bij verschillende architectenbureaus. Van 2010 tot 2013 cureerde hij het lezingen- en debattenprogramma van het NAi. Zijn werk richt zich op de vaak onzichtbare politieke en economische krachten en mechanismen die bepalend zijn voor de vorm van de stad en haar achterland. Momenteel doet hij onderzoek naar de invloed van automatisering op de gebouwde omgeving. Daarnaast ontwikkelt hij tentoonstellingen en discursieve programma’s. Zo cureerde hij onder meer de tentoonstelling Sicco Mansholt. Een goede Europeaan, over de invloed van het naoorlogse landbouwbeleid op het Nederlandse landschap.
Ellen van Loon
(voorzitter)
Partner
OMA

 Harm Tilman
(secretaris)
Hoofdredacteur
de Architect


Harm Tilman (1954) is sinds 2002 hoofdredacteur van de Architect, een onafhankelijk en opiniërend vakblad en platform op het gebied van architectuur, stedenbouw, techniek en interieur waarin het ontwerp centraal staat.

Tijdschrift, website en events informeren en inspireren ruimtelijke ontwerpers en plaatsen hun werkzaamheden in een bredere maatschappelijke en culturele context.

Daarvoor was hij coördinator aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Tilman studeerde in 1984 af aan de TU Delft, was na zijn studie werkzaam als stedenbouwkundig ontwerper en onderzoeker, gaf lezingen en begeleidde projecten op uiteenlopende onderwijsinstellingen in binnen en buitenland. Tevens is hij auteur van tal van publicaties op het gebied van moderne architectuur en ruimtelijke ordening.

Harm interesseert zich voor de vraag hoe de relevantie en het verdienmodel van de architectuur zijn te verbeteren en een nieuwe generatie architectuur gaat ontstaan. Hij richt zich op onderwerpen als transformatie en duurzaamheid, maar ook woonproducten, het circulaire bouwen, gezondheidsarchitectuur en industrialisatie. Over deze onderwerpen blogt hij iedere maandag en verschijnen maandelijks artikelen van zijn hand.

Harm is te bereiken op harmtilman@vakmedianet.nl of via +31 6 222 40 855.

PROJECT INZENDEN >

Partners

Sponsoren

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.