ARC18 Detail Award                       

 

Een initiatief van KUBUS en de Architect

Goede detaillering draagt bij aan de esthetiek en de functionaliteit van een gebouw en is daarmee medebepalend voor de ervaring en de waardering. De ARC18 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaalconcept.
Het doel van de prijs is het maatschappelijk belang van architectuur te belichten, de rol van architectuur in het publieke leven te versterken en de contacten tussen architecten, toeleveranciers en opdrachtgevers te stimuleren.


Winnaar ARC18 Detail Award:
Cadix in Antwerpen door Happel Cornelisse Verhoeven >

 

Nominaties ARC18 Detail Award:

- Cadix in Antwerpen door Happel Cornelisse Verhoeven
Zestien Eiken Schuur door HILBERINKBOSCH architecten
Levensstrijdweg 1 door RinkTilanus

Bekijk de genomineerde projecten >

 

Inzendingen 2018
Bekijk de inzendingen voor ARC18 Detail >


Winnaar in 2017
Bezoekerspaviljoen Park Vijversburg door Studio Maks en Junya Ishigami & Associates

Wanneer kun je meedoen

Iedere ontwerper, elk ontwerpteam of bureau uit Nederland en Vlaanderen kan meedingen naar de prijs door het insturen van een complete documentatie, inclusief details, van reeds gerealiseerde projecten. Inzendingen moeten betrekking hebben op projecten die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2017 en 31 juli 2018. De inzendingen moeten zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen.

Wat wordt van je gevraagd

De inzending

  • bestaat naast een korte toelichting en enkele beelden uit een projectdocumentatie waarin opgave, aanpak en samenwerking is beschreven.
  • geeft in woord, beeld en tekeningen een goede indruk van de totstandkoming van de details, inclusief eventuele wijzigingen tussen ontwerp en uitvoering (uitgangspunten, uitdagingen, proces en resultaat).

Hoe kun je inzenden? (gesloten)

Deelnemers kunnen zich voor 1 september 2018 aanmelden via het inzendformulier dat je hier vindt: www.dearchitect.nl/plaats-project. Daar kan tevens de documentatie van de projecten worden ge-upload. Bij vragen kun je contact opnemen met de secretaris van de jury. Deelname is gratis.