ARC18 Innovatie Award


                  

 

Een initiatief van JUNG en de Architect

Met de ARC18 Innovatie willen de uitschrijvers veelbelovende ideeën, producten en processen stimuleren die vernieuwend én haalbaar zijn binnen de huidige opgave van bouwen en architectuur.
De prijs wil het draagvlak voor innovatie versterken. Doel is het stimuleren van experiment en vernieuwing in architectuur en bouwen. Criteria voor de ARC18 Innovatie Award zijn creativiteit, functionaliteit en toekomstbestendigheid.

Wat is innovatie?

Experiment en vernieuwing kenmerken de Nederlandse architectuur. Daardoor heeft zij het vermogen zich iedere keer succesvol aan te passen aan de nieuwe realiteit. Ook nu lijken deze eigenschappen weer van pas te komen. In de huidige bouw is immers grote nood aan architectonische oplossingen die van betekenis zijn en kunnen worden toegepast.
 
Gezocht wordt naar innovatieve ideeën, producten en processen die een duidelijke kwaliteitsverbetering inhouden. Bij innovatie denken de uitschrijvers aan projecten, processen en producten die waarin het perspectief verbreden en nieuwe visies ontwikkelen op bouwen. Een geslaagde innovatie kan bijvoorbeeld betekenen: wat al bestaat verbeteren of het integreren van innovaties uit andere vakgebieden. Tot slot denken de uitschrijvers aan het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande.

 

Winnaar ARC18 Innovatie Award
People’s Pavilion – 100% geleend door bureau SLA ism Overtreders W >

 

Nominaties ARC18 Innovatie Award

- QO Amsterdam door Mulderblauw i.s.m. Paul de Ruiter architects en Arup
- Windvogel door Daan Roosegaarde
- People’s Pavilion – 100% geleend door bureau SLA ism Overtreders W

Bekijk de genomineerde projecten >

 

Inzendingen 2018
Bekijk de inzendingen voor ARC18 Innovatie >

Winnaar in 2017
Blue City in Rotterdam door Superuse Studios

Wanneer kun je meedoen

Iedere architect en ontwerper, afgestudeerd aan een erkende architectuur-, interieur of ontwerpopleiding, kan meedingen naar deze prijs door het insturen van een of meer projecten. Het ontwerp moet zijn gemaakt in de periode 1 augustus 2017 - 31 juli 2018. De inzending blijft het geestelijke eigendom van de maker.

Wat wordt van je gevraagd

De inzending

  • Moet bestaan uit een documentatie (PDF) waarin de innovatieve ideeën, processen en/of producten zijn beschreven.
  • Dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van de innovatie.
    Voor iedere inzending is een documentatie van maximaal 10 pagina’s A4 toegestaan.

 

Inzendingen 2018
Bekijk de inzendingen voor ARC18 Innovatie >

Hoe kun je inzenden? (gesloten)

Deelnemers kunnen zich voor 1 september 2018 voor de ARC18 Innovatie Award aanmelden via het inzendformulier dat je hier vindt: www.dearchitect.nl/plaats-project. Daar kan tevens de documentatie (PDF) worden geüpload. Voor vragen kun je contact opnemen met de secretaris van de jury, Deelname is gratis.