ARC18 Interieur Award          
             

                    

Een initiatief van SV Collection en de Architect

Deze prijs wordt uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek.

Doel van ARC18 Interieur is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. Bij de beoordeling let de jury op opgave, aanpak, samenwerking met andere disciplines en eindresultaat.

Toelichting

Het grootste deel van onze dagelijkse werkzaamheden speelt zich in gebouwen af. Het interieur is de plek waar verschillende werelden van binnen en buiten bij elkaar komen. De jury zoekt ontwerpen waar deze werelden in hun samenhang en in samenhang met de buitenruimte zijn vormgegeven.

Bij zowel woningen als publieke gebouwen is sprake van overgangen tussen binnen en buitenruimte. Daarbij let de jury op de opbouw van de architectonische compositie (routing, zichtlijnen, licht), de manier waarop met structuurelementen in de organisatie is omgegaan e tenslotte detaillering en materiaalgebruik.
 

Winnaar ARC18 Interieur Award
MFC Doelum in Renkum door NOAHH + Studio Nuy van Noort ism Abbie Steinhauser >

 

Nominaties ARC18 Interieur Award
- Restaurant 212 in Amsterdam door Concrete
- Institute for Advanced Study in Amsterdam door HOH Architecten
- MFC Doelum in Renkum door NOAHH + Studio Nuy van Noort ism Abbie Steinhauser

Bekijk de genomineerde projecten >

 

Inzendingen 2018
Bekijk de inzendingen voor ARC18 Interieur >


Winnaar in 2017
Sony Music Entertainment in Amsterdam door Space Encounters

Wanneer kun je meedoen

Iedere ontwerper, afgestudeerd aan een erkende architectuur, interieur- of ontwerpopleiding in Nederland en Vlaanderen, kan meedingen naar deze prijs door het insturen van een of meer projecten.
Inzendingen moeten betrekking hebben op gebouwen die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2017 en 31 juli 2018. De ingezonden projecten bevinden zich in Nederland of Vlaanderen.

Wat wordt van je gevraagd

De inzending

  • bestaat naast een korte toelichting en enkele beelden uit een documentatie (PDF) waarin de aard van opgave, het programma van eisen, de aanpak en de eventuele samenwerking met andere partijen is beschreven.
  • Dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van het gerealiseerde project (organisatie, materialisatie, detaillering, opstanden).
    Per project kan een documentatie van maximaal 10 pagina’s worden ingezonden.


Inzendingen 2018
Bekijk de inzendingen voor ARC18 Interieur >

Hoe kun je inzenden? (gesloten)

Deelnemers kunnen zich voor 1 september 2018 aanmelden via het inschrijfformulier dat je hier vindt: www.dearchitect.nl/plaats-project. Daar kan tevens de documentatie (PDF) van het project worden geüpload. Voor vragen kun je contact opnemen met de secretaris van de jury. Deelname is gratis.