ARC18 Meubel Award


 
             

 

Een initiatief van ROHDE & GRAHL, Oniro en de Architect

Jouw meubelontwerp kans laten maken op productie? De ARC18 Meubel Award richt zich op het ontwerp van meubels voor de werkomgeving. Doel van de prijs is het aanmoedigen van talent in meubelontwerp en het stimuleren van het maken van goede meubels voor de werkomgeving. Daarbij brengt de Award de genomineerde ontwerpers in contact met een meubel- en meubelstoffenfabrikant.

Belangrijke criteria liggen op het vlak van functionaliteit, vernieuwing, circulariteit en esthetiek. Ideeën over materialen en industriële uitvoerbaarheid van het meubel vormen belangrijke voorwaarden. Genomineerde inzendingen kunnen in aanmerking komen voor productie! De uitschrijver ambieert de winnaar te begeleiden naar een maakbaar ontwerp.

Toelichting

De werkomgeving maakt een geweldige ontwikkeling door. Meubels spelen een grote rol in het faciliteren van een steeds grotere diversiteit aan activiteiten. Het ontwerp staat garant voor een duurzaam en circulair ingericht interieur.

De ARC18 Meubel Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een meubelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaande aan de toekenning.

De uitschrijvers zoeken naar een vernieuwend ontwerp voor een meubel, serie of systeem dat inspeelt op behoeften uit de werkomgeving. Deelnemers worden uitgedaagd ideeën voor materiaalgebruik, constructieve uitwerking, productietechnieken en circulariteit te integreren in het ontwerp. In opdracht of eerder gemaakte ontwerpen komen in aanmerking, maar ook ontwerpen die speciaal voor deze prijs zijn uitgewerkt.

Winnaar ARC18 Meubel Award
Pauzelandschap door man&paard >

 

Nominaties ARC18 Meubel Award:

- Pauzelandschap door man&paard
- Corten door Michelle Janssen
- Stool door Studio van der grift

Bekijk de genomineerden >

 

Inzendingen 2018
Bekijk de inzendingen voor ARC18 Meubel >


Winnaar in 2017
De HUBB door Mecanoo Architecten en Gispen

Wanneer kun je meedoen?

Iedere architect en ontwerper, afgestudeerd aan een erkende ontwerpopleiding, kan meedingen naar deze prijs door het insturen van een of meerdere meubelontwerpen. Inzendingen moeten betrekking hebben op meubels die zijn ontworpen tussen 1 januari 2017 en 31 augustus 2018. De inzending blijft het geestelijke eigendom van de maker.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wat wordt van je gevraagd?

Gevraagd wordt een basisontwerp voor een meubel, serie of systeem.
Het ontwerp dient in zoverre te zijn uitgewerkt dat een prototype kan worden gemaakt.
Dit betekent dat naast maatvoering ook materiaalgebruik en productietechnieken aan de orde komen.

In de inzending van maximaal vier A3’s (PDF) wordt het meubel in tekst en beeld toegelicht. De tekst betreft een korte toelichting van hoe het ontwerp inspeelt op het thema werkomgeving. Tekeningen, animaties en/of foto’s dienen het ontwerp te verbeelden.


Inzendingen 2018
Bekijk de inzendingen voor ARC18 Meubel >

Hoe kun je inzenden? (gesloten)

Deelnemers kunnen zich voor 1 september 2018 voor de ARC18 Meubel Award aanmelden via het inzendformulier dat je hier vindt: www.dearchitect.nl/plaats-project. Daar kan tevens de documentatie (PDF) van het project worden geüpload. Voor vragen kun je contact opnemen met de secretaris van de jury. Deelname is gratis.