Michiel Riedijk, Neutelings Riedijk 

Voorzitter

Michiel Riedijk is architect – directeur Neutelings Riedijk Architecten. Hij behaalde in 1989 zijn Master Architectuur aan de Technische Universiteit in Delft en richtte in 1992 samen met Willem Jan Neutelings het toonaangevende Rotterdamse architectenbureau Neutelings Riedijk Architecten op. Sinds 2007 is Michiel Riedijk daarnaast ook nog professor Publieke Gebouwen aan de TU Delft en geeft hij regelmatig lezingen in binnen- en buitenland. In 2017 ontving Michiel Riedijk het RIBA erelidmaatschap.

Nina Aalbers, Architectuur MAKEN 

Jong Talent

Tijdens de bouw van een eigen woonhuis met een baksteen van afval, richtte Nina Aalbers samen met Ferry in 't Veld in 2016 het architectenbureau Studio ArchitectuurMAKEN op. Zij focussen op het duurzaam veranderen van de bouwketen, met circulaire, klimaatadaptieve en natuurinclusieve ontwerpen. Met elk ontwerp wordt de duurzame lat een stukje hoger gelegd. Nina werkt aan woningbouwprojecten van sociale huur complex tot luxe villa, onderwijsgebouwen en een uitkijktoren.

Setareh Noorani, HNI

Reflectie

Setareh Noorani is architect (TU Delft, cum laude), researcher bij Het Nieuwe Instituut, zinester en maakt deel uit van het experimentele collectief Zenevloed. Ze gebruikt in haar projecten en artistieke bijdragen diverse media om manieren van publiek maken en belichamen te onderzoeken; hierbij beweegt ze altijd in het grijze gebied tussen academisch onderzoek en kunst. In Het Nieuwe Instituut houdt Setareh zich bezig met projecten als *Collecting Otherwise en het inter-institutionele The Critical Visitor.

 

Phlip Boswinkel, Local

Opdrachtgever

Phlip Boswinkel deed een studie natuurkunde, gevolgd door een opleiding MRE aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE). Hier leerde hij meer over de brede praktijk van gebiedsontwikkeling. De dynamiek van de stad fascineert hem en met gebiedsontwikkeling krijgt hij de kans om daar op in te spelen. Hij is oprichter van Local en werkt daarnaast als Fellow aan de ASRE.

Marieke Giele, De Architect

Secretaris

Marieke Giele (1993) studeerde Architectuur aan de TU Delft en volgde een deel van haar studie aan de TU Graz in Oostenrijk. Zij liep stage bij KCAP Architects&Planners. Sinds 2015 is zij werkzaam als vakredacteur bij de Architect waar zij werkt aan verhalen en verdiepende interviews over architectuur.