Marlies Rohmer 

Voorzitter

Marlies Rohmer studeerde Architectuur en Stedenbouw aan de TU Delft NL. In 1986 startte zij in Amsterdam haar bureau Marlies Rohmer Architecture & Urbanism, dat momenteel ca. 10 medewerkers telt. De opdrachtenportefeuille is divers en varieert van grote complexe binnenstedelijke projecten, scholenbouw, woningbouw, utiliteitsbouw (zoals een politiebureau, moskeeverzamelgebouw, zwembad en kantoren) tot woonzorgcomplexen en interieurprojecten.

 

Ard Hoksbergen, Studio Ard Hoksbergen

Ard Hoksbergen (Rotterdam, 1981) studeerde architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Met zijn afstudeerproject ‘De Kartuize van Tubbergen’ won hij in 2012 de Archiprix, waarna hij zich als zelfstandig architect vestigde. De integrale ontwerpen van Studio Ard Hoksbergen kenmerken zich door eenvoud en vakmanschap. Er wordt nauw samengewerkt met mensen die hun kennis willen inzetten om te werken aan vernieuwende oplossingen.

Annebregje Snijders, AnnA architect  

Annebregje Snijders is architect en gebiedsverkenner en heeft sinds 2014 haar eigen ontwerpstudio in Amsterdam. Zij ontwierp onder meer het busstation in Leidsche Rijn Centrum waar ze in 2020 de Rietveldprijs voor ontving. Daarnaast werkt zij als docent en ontwerpend onderzoeker aan de TU Delft aan actuele maatschappelijke vraagstukken waarbij architectuur en innovatieve technologieën worden gecombineerd door middel van research by design.  

Nils-Jan Eekhout, Octatube

Nils-Jan Eekhout (1979) studeerde architectuur en bouwtechniek aan de TU Delft. Hij is directeur en mede-eigenaar van Octatube dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en realiseren van technisch uitdagende en complexe architectonische constructies van glas en staal, waarin creativiteit, technisch vernuft en durf samenkomen. Bekende projecten zijn de kabelnetgevels van de Markthal in Rotterdam en de glazen entree van het Van Goghmuseum in Amsterdam.

Willem Wopereis 

Secretaris

Willem Wopereis (Nijmegen, 1990) is architect bij HofmanDujardin. Hier werkt hij aan diverse projecten op verschillende schaalniveaus, van een basisschool en revalidatiecentrum tot woningbouw en private opdrachten. Naast ontwerp is onderzoek een drijfveer. Tijdens en na zijn studie Architectuur aan de TU Delft werkte hij mee aan verschillende publicaties. In 2016 studeerde hij af op verdichting en werkte hierna ruim twee jaar als vakredacteur bij architectuurplatform de Architect.