Daan Roosegaarde, Studio Roosegaarde 

Voorzitter

Daan Roosegaarde (1979) is Nederlandse kunstenaar en uitvinder. Hij is ooit als architect afgestudeerd aan Het Berlage Instituut. Hij is een creatief denker en maker van sociale ontwerpen die de relatie tussen mensen, technologie en ruimte onderzoeken. In 2007 richtte hij Studio Roosegaarde op, waar hij met zijn team van ontwerpers en ingenieurs werkt aan een betere toekomst. Samen ontwikkelen ze 'Landschappen van de Toekomst'.  

Catherine Koekoek

Reflectie

Catherine Koekoek heeft een achtergrond in architectuur (MSc, cum laude, Delft) en filosofie (MA, cum laude, Leiden). Ze is promovenda politieke filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ze werkt aan haar proefschrift over de invloed van post-truth politiek op democratische theorie en praktijk. Ze is daarnaast betrokken bij het Rotterdams Wijktheater en maakt samen met Veerle Alkemade de feministische architectuurpodcast Respons.

Reinder Bakker, Overtreders W 

Reinder Bakker is samen met Hester van Dijk oprichter van ruimtelijk ontwerpbureau Overtreders W, dat bekendheid kreeg door een aantal spraakmakende projecten waarin ze op een vernieuwende manier duurzaamheid zichtbaar maakten. Overtreders W regisseert materiaalstromen en stelt de hele bouwkolom ter discussie. Ze willen materialen en producten huren en niet kopen, gebruiken afval als bouwmateriaal en recyclen plastic tot nieuwe gevelbekleding.

Pepijn Bakker, Rochdale

Pepijn Bakker (1981) studeerde Architectuur, Building and Planning aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na zijn afstuderen werkte hij als architect bij diverse bureaus en als zelfstandig architect. Gaandeweg ontdekte hij dat zijn hart meer ligt bij een ander vakgebied: de volkshuisvesting. Inmiddels is Pepijn strategisch adviseur bij Woonstichting Rochdale.

Astrid de Wilde

Secretaris
Astrid de Wilde is webredacteur van de Architect. Zij werkt bijna sinds de start aan de website en is geïnteresseerd in de trends en ontwikkelingen op dit gebied. Daarnaast is zij actief op sociale media en volgt het (architectuur)nieuws op de voet.