Mechtild Stuhlmacher, Korteknie Stuhlmacher 

Voorzitter

Mechthild Stuhlmacher runt samen met Rien Korteknie sinds 2001 het bureau Korteknie Stuhlmacher Architecten. Gebouwen voor onderwijs, zorg, cultuur en welzijn, veelal in hout, spelen een centrale rol in hun werk. Hierbij gaat het vaak om complexe restauratie-, renovatie en herbestemmingsprojecten in (hoog)stedelijke en historische omgevingen. Hiernaast schrijft ze, geeft ze les aan de TUDelft en verschillende andere scholen, en maakt ze deel uit van verschillende commissies en jury’s.  

Jasper Stevens, FELT Architecture 

Jong Talent

Jasper Stevens (Gent, 1985) studeerde Architectuur en Stedenbouw aan de Universiteit van Gent, België en aan de Universidad Politecnica in Valencia, Spanje. Samen met Karel Verstraeten richtte hij in 2014 FELT Architecture & design op. Voor zijn tijd bij FELT werkte Stevens voor 360 architects en Wiel Arets Architects (Nl). In 2014 behaalde hij een PgD in Product Design aan de Universiteit van Leuven, België. Met Verstraeten won hij de ARC20 Jong Talent Award van de Architect

Jeroen Visschers  

Reflectie

Jeroen is met lof afgestudeerd bij de leerstoel Architectural History and Theory aan de TU Eindhoven. Hij is opleidingscoördinator aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en tevens verantwoordelijk voor het theorieonderwijs. Ook zorgt hij voor de inbedding van onderzoek binnen het onderwijs. Naast zijn werk voor de Academie schrijft Jeroen met regelmaat voor Archined en doceert hij architectuur- en kunstgeschiedenis aan de bachelor Bouwkunde van de Hogeschool Rotterdam.

Vincent Taapken, New Industries 

Opdrachtgever

Vincent Taapken (1974) studeerde af binnen bedrijfskunde op stedelijk management en belandde daarna in de wereld van het vastgoed. Hij richtte in 2009 New Industry Development op, met als doel sociaal-maatschappelijk relevante projecten te realiseren, waarbij mens, ontmoeting en natuur centraal staan. Specifiek richt hij zich met zijn bedrijf op de herontwikkeling van industrieel- en stedelijk erfgoed soms in combinatie met opzienbarende nieuwbouw architectuur. 

Afke Laarakker 

Secretaris

Afke Laarakker werkt sinds 2018 als vakredacteur bij de Architect. In 2015 studeerde Afke af in architectuur aan de TU Delft. Voor haar afstudeerproject binnen de richting public building/ border conditions kreeg ze een eervolle vermelding. Voordat ze bij de Architect begon liep ze stage in Mexico-Stad bij Tatiana Bilbao en werkte Onix NL. Bij de Rietveld Academie nam ze deel in een onderzoeksproject naar kunst en publieke ruimte.