COSENTINO is partner van de ARC21 Interieur Award

 

Cosentino is een Spaans internationaal familiebedrijf dat dat zich toespitst op de productie en distributie van innoverende en hoogwaardige plaatmaterialen voor architectuur- en designprojecten. Samen met onze partners ontwikkelen wij inspirerende designoplossingen met een hoge toegevoegde waarde.

Deze doelstelling wordt werkelijkheid gemaakt dankzij toonaangevende merken waaronder Silestone® kwartscomposiet, Dekton® ultracompacte oppervlakken en Sensa by Cosentino® vlekbestendig graniet. Dit zijn materialen met geavanceerde technische eigenschappen waarmee unieke omgevingen en designs kunnen worden gecreëerd, zowel thuis als in openbare ruimtes, voor vloeren, wanden, werkbladen, gevels, terrassen en zwembaden.

Het nieuwste merk van Cosentino is Dekton®, een ultracompact oppervlak dat uit een geavanceerde mix van grondstoffen bestaat die gebruikt worden om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te maken. Met een nieuw productieproces wordt het proces van het ontstaan van natuursteen nagebootst: onder hoge temperaturen en extreme druk worden de minerale deeltjes van de grondstoffen samengesmolten en zo ultracompact gemaakt. Dit is een technologisch proces dat een versnelde versie is van de metamorfe veranderingen die natuursteen ondergaat door duizenden jaren blootstelling aan hoge druk en hoge temperaturen. Het resultaat is een materiaal dat niet alleen UV-, kras-, vlek-, zuur- en hittebestendig is maar ook bestand is tegen vorst en dooi. Deze eigenschappen maken Dekton® tot een uitgelezen materiaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Met name de veelzijdigheid van het productassortiment van Cosentino is een absoluut pluspunt. Onze merken bieden ongekende ontwerpmogelijkheden voor zowel particuliere als professionele toepassingen.

pro.cosentino.com