ARC20 Architectuur Award

 

             

               

 

 

Een initiatief van Tarkett en de Architect

De ARC20 Architectuur Award wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met een verrassende architectuur.

Doel van de prijs is duurzaamheid te promoten als integraal onderdeel van het ontwerp. Gezocht wordt naar projecten die innovatief zijn op de terreinen van energie, materialen en techniek, die nieuwe normen zetten voor commercieel vastgoed, woningbouw en publieke voorzieningen of die stedelijke en / of ecologische problemen oplossen.

Dit zijn de genomineerden voor de ARC20 Architectuur Award.

Wanneer kun je meedoen?
Iedere ontwerper, afgestudeerd aan een erkende architectuuropleiding, kan meedingen naar deze prijs door het insturen van een of meer projecten. Inzendingen moeten betrekking hebben op gebouwen die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2019 en 31 juli 2020. De inzendingen zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen.

Wat wordt van je gevraagd?
De inzending

  • bestaat uit een korte toelichting en enkele beelden
  • gaat vergezeld van een documentatie (PDF) waarin de aard van opgave, het programma van eisen, de aanpak en de eventuele samenwerking met andere partijen worden beschreven
  • dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van het gerealiseerde project (organisatie, materialisatie, detaillering, opstanden).

Per project kan een documentatie van maximaal 10 pagina’s worden ingezonden.

Hoe kun je inzenden?
De inzending is gesloten en genomineerden zijn bekend. 

Hoe verloopt de jurering?
De inzendingen worden door een onafhankelijk jury beoordeeld op inzet, werkwijze en resultaat. De jury zal uit de binnengekomen inzendingen drie projecten voordragen als nominaties. De winnaar wordt bekend gemaakt op de feestelijke prijsuitreiking die op 12 november plaats vindt in Amsterdam.

Juryvoorzitter
Dikkie Scipio (KAAN Architecten)

Heb je vragen?
Als je vragen hebt, neem je contact op met de secretaris van de jury, Marieke Giele (redactie de Architect) via email mariekegiele@vakmedianet.nl

Publicatie
Nominaties en winnaars worden gepubliceerd in de extra uitgave van de Architect die in november 2020 verschijnt. In deze uitgave is tevens het juryrapport opgenomen.