ARC20 Interieur Award


 
 

 

 

 

 

 

Een initiatief van ROHDE&GRAHL en de Architect

Deze prijs wordt uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek.

Doel van ARC20 Interieur is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. Bij de beoordeling let de jury op opgave, aanpak, samenwerking met andere disciplines, duurzaamheid, welzijn (de wens & behoeften) van de gebruiker en eindresultaat.

Wanneer kun je meedoen?
Iedere ontwerper, afgestudeerd aan een erkende architectuur, interieur- of ontwerpopleiding, kan meedingen naar deze prijs door het insturen van een of meer projecten. Inzendingen hebben betrekking hebben op interieurs die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2019 en 31 juli 2020. De ingezonden projecten bevinden zich in Nederland of Vlaanderen. Deelname is gratis.

Wat wordt van je gevraagd?
De inzending

  • bestaat naast een korte toelichting en enkele beelden uit een documentatie (PDF) waarin de aard van opgave, het programma van eisen, de aanpak en de eventuele samenwerking met andere partijen is beschreven.
  • dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van het gerealiseerde project (organisatie, materialisatie, detaillering, opstanden).

Per project kan een documentatie van maximaal 10 pagina’s worden ingezonden.

Hoe kun je inzenden?
Deelnemers kunnen zich tot en met 28 augustus 2020 aanmelden via het inschrijfformulier op de website van de Architect. Daar kan tevens de documentatie (PDF) van het project worden geüpload (bij voorkeur in Chrome - max. 3000 pixels bij 72dpi). Deelname is gratis.

Hoe verloopt de jurering?
De inzendingen worden door een onafhankelijk jury beoordeeld op inzet, werkwijze en resultaat. De jury zal uit de binnengekomen inzendingen drie projecten voordragen als nominaties. De winnaar wordt bekend gemaakt op de feestelijke prijsuitreiking die op 12 november plaats vindt in Amsterdam.

Juryvoorzitter
Willeminike Hammer (EGM architecten)

Heb je vragen?
Als je vragen hebt, neem je contact op met de secretaris van de jury, Afke Laarakker (redactie de Architect) via email  afkelaarakker@vakmedianet.nl.

Publicatie
Nominaties en winnaars worden gepubliceerd in de extra uitgave van de Architect die in november 2020 verschijnt. In deze uitgave is tevens het juryrapport opgenomen.