Jury Interieur Award                             

            

Een initiatief van Rohde & Grahl en de ArchitectWillemineke Hammer (voorzitter)

Partner/architect EGM architecten

Willemineke (1971) heeft gestudeerd aan de TU Delft faculteit der Bouwkunde (Architectuur en Differentiatie Architectuurgrammatica) en de Rijksuniversiteit Leiden faculteit der Letteren (Kunstgeschiedenis en Archeologie). Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij kleinere bureaus, werkt zij sinds 1998 bij EGM architecten.

“De uitdaging is om ingewikkelde projecten, processen en vragen te voorzien van heldere ontwerpoplossingen. Samenwerken met alle relevante disciplines staat centraal in mijn aanpak, van strategische haalbaarheidsfase tot en met de gebruik- en beheerfase. Met als resultaat stedenbouw, architectuur en detaillering voor mens en maatschappij: een gezonde en duurzame omgeving in al zijn facetten.”

Binnen EGM is Willemineke betrokken bij grote academische medische centra, algemene (internationale) ziekenhuizen en initiatieven waar 'zo normaal mogelijk wonen en leven' centraal staat. Voor het Erasmus MC was zij de laatste zeven jaar van de nieuwbouw eindverantwoordelijk architect, waarbij de opgave letterlijk van stad-tot-stoel liep. Willemineke is onder het label EGM r&d mede-verantwoordelijk voor de onderzoeksactiviteiten van het bureau. Over de visie op zorg en aansprekende projecten van EGM spreekt zijn met regelmaat in binnen- en buitenland.


Afke Laarakker (secretaris)
Vakredacteur de Architect

Afke Laarakker (1988) studeerde af binnen public building/border conditions aan de TU Delft.

Ze liep stage bij Taiana Bilbao in Mexico-stad, werkte bij Onix NL en schreef over kunst en publieke ruimte voor de Rietveld Academie.

Sinds dit 2019 werkt ze als vakredacteur bij de Architect.

Heb je vragen?
Neem voor vragen contact op met Afke Laarakker, secretaris van de jury, via  afkelaarakker@vakmedianet.nl.