Ronald Janssen  

voorzitter

Ronald Janssen (Horn, 1968) is een veelzijdig architect die zich beweegt op alle schaalniveaus van het vak, van woningbouw in een binnenstedelijke context tot transformatie van historische gebouwen en het ontwerpen van exclusieve particuliere villa’s. Na zijn afstuderen aan de TU Eindhoven werkte hij bij JHK Architecten en Claus&Kaan architecten om in 1999 zijn eigen bureau te starten. Ook is hij actief binnen de Commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam en geeft regelmatig les aan verschillende onderwijsinstellingen.

Milad Pallesh  

Milad Pallesh (Teheran, 1987) studeerde in 2015 af aan de Academie van Bouwkunst met het plan Pairi Dæza, waarmee hij in 2016 de eerste prijs Archiprix won. In 2017 werd Milad in het kader van zijn werk en visie op het vakgebied genomineerd voor ARC17 Jong Talent Award. In 2020 startte hij zijn eigen bureau op onder de naam Studio Pallesh. Hij werkt aan projecten op verschillende schaalniveaus, van een uitkijktoren tot grootschalige woongebouwen. Gastvrijheid, gelaagdheid en materialiteit zijn thema’s die centraal staan in zijn werk. 

Violette Schönberger

Violette Schönberger is architect. Ze is werkzaam als zelfstandig ontwerper/onderzoeker en als stedenbouwkundige voor de Gemeente Rotterdam. Daarnaast is Violette lid van de Omgevingscommissie van Tilburg. Ze geeft les aan de KULeuven en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Op www.fromscratch.work schrijft Violette columns over architectuur en stedenbouw. In 2019 won ze de Geert Bekaertprijs voor de Architectuurkritiek.

Fotograaf Maarten van Haaff.


 

Annegien van Dijk

Annegien van Dijk (1978) is architect en partner bij Brique Architecten. Brique
combineert architectonisch vakwerk met een fijnzinnige hand en een flinke dosis inlevingsvermogen, met als doel herkenbare gebouwen te maken die mensen passen als een warme jas. Annegien houdt zich binnen en buiten het bureau bezig met het thema gezond ondernemerschap en architectuur. Ze is lid van de adviescommissie ondernemerschap van de BNA en docent bij het vak Design & Entrepeneurship aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.


 

Marieke Giele

secretaris

Marieke Giele (1993) is ontwerper bij Mei architects and planners. Zij studeerde Architectuur aan de TU Delft en volgde een deel van haar studie aan de TU Graz in Oostenrijk. Tijdens haar studie liep zij stage bij KCAP Architects&Planners, waarna ze van 2014 tot 2021 als vakredacteur werkzaam was op de redactie van de Architect. Naast haar werkzaamheden als ontwerper hecht Marieke ook waarde aan de reflectie op de architectuurpraktijk. Ook geeft zij als gastdocent aan de TU Delft les.