Marlies Rohmer 

Voorzitter

Marlies Rohmer studeerde Architectuur en Stedenbouw aan de TU Delft NL. In 1986 startte zij in Amsterdam haar bureau Marlies Rohmer Architecture & Urbanism, dat momenteel ca. 10 medewerkers telt. De opdrachtenportefeuille is divers en varieert van grote complexe binnenstedelijke projecten, scholenbouw, woningbouw, utiliteitsbouw (zoals een politiebureau, moskeeverzamelgebouw, zwembad en kantoren) tot woonzorgcomplexen en interieurprojecten.

 

Milad Pallesh, Studio Pallesh

Milad Pallesh (Teheran, 1987) studeerde in 2015 af aan de Academie van Bouwkunst met het plan Pairi Dæza, waarmee hij in 2016 de eerste prijs van de Archiprix won. In 2017 werd Milad in het kader van zijn werk en visie genomineerd voor ARC17 Jong Talent Award. In 2020 startte hij zijn eigen bureau op: Studio Pallesh. Hij werkt aan projecten op verschillende schaalniveaus, van een uitkijktoren tot grootschalige woongebouwen. Gelaagdheid, ambacht en materialiteit zijn thema’s die centraal staan in zijn werk. 

Annebregje Snijders, AnnA architect  

Annebregje Snijders is architect en gebiedsverkenner en heeft sinds 2014 haar eigen ontwerpstudio in Amsterdam. Zij ontwierp onder meer het busstation in Leidsche Rijn Centrum waar ze in 2020 de Rietveldprijs voor ontving. Daarnaast werkt zij als docent en ontwerpend onderzoeker aan de TU Delft aan actuele maatschappelijke vraagstukken waarbij architectuur en innovatieve technologieën worden gecombineerd door middel van research by design.  

Nils-Jan Eekhout, Octatube

Nils-Jan Eekhout (1979) studeerde architectuur en bouwtechniek aan de TU Delft. Hij is directeur en mede-eigenaar van Octatube dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en realiseren van technisch uitdagende en complexe architectonische constructies van glas en staal, waarin creativiteit, technisch vernuft en durf samenkomen. Bekende projecten zijn de kabelnetgevels van de Markthal in Rotterdam en de glazen entree van het Van Goghmuseum in Amsterdam.

Willem Wopereis 

Secretaris

Willem Wopereis (Nijmegen, 1990) is architect bij HofmanDujardin. Hier werkt hij aan diverse projecten op verschillende schaalniveaus, van een basisschool en revalidatiecentrum tot woningbouw en private opdrachten. Naast ontwerp is onderzoek een drijfveer. Tijdens en na zijn studie Architectuur aan de TU Delft werkte hij mee aan verschillende publicaties. In 2016 studeerde hij af op verdichting en werkte hierna ruim twee jaar als vakredacteur bij architectuurplatform de Architect.