Liesbeth van der Pol 

Voorzitter

Ir. Liesbeth van der Pol (1959) studeerde in 1988 cum laude af aan de TU Delft. In 2007 startte ze Dok architecten, van 2008-2011 was ze Rijksbouwmeester, van 2014-2017 Supervisor Architectuur en Stedenbouw Schiphol. Haar werk kenmerkt zich door aandacht voor locatie en gebruiker, door kracht, kleur en expressie. Haar gebouwen zijn uitgesproken karakters. Ze bestudeert elk ontwerp met aquarellen en schetsen, laag voor laag, tot de definitieve vorm.    

Rico Zweers

Rico is opgeleid als architect aan de TU Delft en conceptontwikkelaar bij De Mannen van Schuim. Hij werkt in de initiatieffase aan uitdagende gebiedsontwikkeling en complexe binnenstedelijke vastgoedprojecten, in een fase waar er nog geen architect is geselecteerd. Het concept en bijbehorende haalbaarheidsstudie worden uitgewerkt tot een realistisch plan. Recente projecten zijn in de Binckhorst Den Haag, Rijswijk, M4H Rotterdam en Venlo.

Frank Loer

Frank Loer runt sinds 2018 architectenbureau Loer Architecten vanuit Rotterdam. Zijn bureau gelooft dat stedenbouw en architectuur het alledaagse kunnen ontstijgen. Met een gepassioneerd team van architecten werkt hij aan woongebouwen, kantoren, huizen en publieke gebouwen. In een proces van co-creatie werkt het bureau aan toekomstbestendige architectuur die tot de verbeelding spreekt. Frank startte zijn carrière bij het geroemde Herzog & de Meuron in Zwitserland en ontving in 2021 de ARC Young Talent Award.

Hanneke Kijne

Hanneke Kijne (1969, Prospect, Australie) is afgestudeerd als landschapsarchitect aan de Universiteit Wageningen in 1995. Nadat ze als projectleider / hoofdontwerper (en later eigenaar) werkte bij het ontwerpbureau HOSPER stedenbouw en landschapsarchitectuur, heeft Hanneke in 2019 haar eigen ontwerpbureau MORE landscape opgericht. Sinds 2018 combineert ze haar werk als landschapsarchitect met de functie van hoofd landschapsarchitectuur bij de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Afke Laarakker 

Secretaris

Afke Laarakker werkt sinds 2018 als vakredacteur bij de Architect. In 2015 studeerde Afke af in architectuur aan de TU Delft. Voor haar afstudeerproject binnen de richting public building/ border conditions kreeg ze een eervolle vermelding. Voordat ze bij de Architect begon liep ze stage in Mexico-Stad bij Tatiana Bilbao en werkte Onix NL. Bij de Rietveld Academie nam ze deel in een onderzoeksproject naar kunst en publieke ruimte.