Karin Laglas  

Voorzitter

Karin Laglas was tot juni 2021 directievoorzitter van Ymere, een grote woningcorporatie in Amsterdam en omgeving. Daarvoor leidde ze als decaan de faculteit Bouwkunde in Delft, was ze interim-directeur van de BNA en werkte ze in vastgoed en gebiedsontwikkeling in binnen- en buitenland bij OVG, Rodamco en MAB. Het verbeteren van de gebouwde omgeving als leefomgeving van ons allemaal is wat haar motiveert en inspireert. Publiek en privaat gaan voor haar samen en ze gelooft in goed ontwerp als basis voor goed samenleven, zowel als mensen onderling en als de mens met de natuur. 

Bert Dirrix 

 

Bert Dirrix  studeerde in 1978 af aan de TU Eindhoven als architect, en won in 1990 de Prix de Rome. Hij is oprichter en partner van diederendirrix architectuur en stedenbouw. Tot 2003 was hij hoogleraar aan de TU Eindhoven, en doceerde tevens aan verschillende Academies van Bouwkunst en aan de Design Academy Eindhoven. Bert Dirrix participeerde in diverse nationale en internationale prijsvraagjury’s en was van 2015-2017 Spoorbouwmeester. 

Indira van 't Klooster 

 

Indira van ’t Klooster is als directeur verantwoordelijk voor de zakelijke en inhoudelijke koers van Arcam, Architectuurcentrum Amsterdam, dat veelzijdige programma’s voor een breed publiek maakt. In Pakhuis de Zwijger presenteert zij Architecture Now, over actuele thema’s in architectuur. Daarnaast is zij voorzitter van de stichting Coördinatie Lokale Architectuurinitiatieven (COLA) die werkt aan een slagkrachtiger, landelijk architectuurnetwerk.

Merel Pit 

Secretaris

Merel Pit is sinds januari 2021 hoofdredacteur van de Architect. Daarmee is ze terug op haar ‘oude nest’ waar ze in 2008 haar carrière als vakredacteur in de architectuurjournalistiek begon. Terwijl ze aan de TU Eindhoven is afgestudeerd als architect, heeft ze nooit als zodanig gewerkt. In plaats daarvan heeft ze zich ontwikkeld in het maken van journalistieke producties.