Ivar Branderhorst 

Voorzitter

Ivar Branderhorst is mede-eigenaar van Ziegler|Branderhorst stedenbouw en architectuur. Ivar is stedenbouwkundige en landschapsontwerper. Hij studeerde tuin- en landschapsarchitectuur en stedenbouw aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Hij werkt aan strategische transformatieopgaven zoals het Masterplan Schinkelkwartier, maar ontwerpt bijvoorbeeld ook aan complexe opgaven rondom stationsgebieden. 

 

Marieke Berkers 

 

Marieke Berkers is architectuurhistoricus. Ze is onafhankelijk onderzoeker en schrijver. Marieke is lid van het redactieteam van tijdschrift Blauwe Kamer en van het Nederlandse Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw. Marieke is gastdocent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam en aan de TU Delft, faculteit Bouwkunde en lid van het bestuur van Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR).

Patrick van der Klooster 

 

Patrick van der Klooster (Rotterdam, 1970) is sinds april 2018 werkzaam bij BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Hij geeft leiding aan de BPD Studio en het team van Stadsontwikkelaars. 
Na zijn studie Sociale & Economische Geschiedenis (Universiteit Utrecht) in 1995 werkte Patrick bij het stedenbouwkundig adviesbureau BVR (professor Riek Bakker). Vanaf 2005 bekleedde hij ruim 12 jaar de functie van directeur AIR (Architectuurcentrum Rotterdam).

Deborah Lambert 

 

Deborah Lambert (1978, BE) is een openbare ruimte ontwerper en oprichter van Felixx Landscape Architects & Planners. Deborah studeerde tuin- en landschapsarchitectuur aan de Leeds Metropolitan University in Engeland, waarna ze een Master of Arts in Urban Interior  Design behaalde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze concentreert zich binnen haar ontwerpen op sociale uitdagingen en agenda’s en heeft een sterk geloof in lokaal ambachtschap. Deborah is de managing partner binnen het bureau.

Afke Laarakker

Secretaris

Afke Laarakker werkt sinds 2018 als vakredacteur bij de Architect. In 2015 studeerde Afke af in architectuur aan de TU Delft. Voor haar afstudeerproject binnen de richting public building/ border conditions kreeg ze een eervolle vermelding. Voordat ze bij de Architect begon liep ze stage in Mexico-Stad bij Tatiana Bilbao en werkte Onix NL. Bij de Rietveld Academie nam ze deel in een onderzoeksproject naar kunst en publieke ruimte.

Michael den Breems

 

Michael den Breems is sinds 2013 actief als adviseur voor duurzame geveloplossingen bij MBI De Steenmeesters. Met een achtergrond in de commerciële economie is kort daarna de interesse voor bouw en techniek ontstaan. Hij heeft zich gespecialiseerd in thema’s slimme en duurzame façades voor hoog- en woningbouw. Daarnaast behoort hij tot het 8-tallige Adviesteam dat zich dagelijks bezighoudt met uitéénlopende projecten op het gebied van gevels, de binnen- en buitenruimte rondom het gebouw en de openbare ruimte. Hierbij adviseert hij architecten, projectontwikkelaars en (zelf ontwikkelende) aannemers. Als partner van de Stedenbouw Award is hij betrokken bij de jury om zijn kennis te delen.