Toekomstbestendig bouwen met hoogwaardige isolatiematerialen


Jongeren laten zich niet remmen door traditie
Toekomstbestendig bouwen betekent vooral nu een idee hebben van hoe de toekomst eruitziet. Daarom steunen wij ook de Jong Talent Award. Jonge architecten zijn minder gewend volgens een bepaald stramien te werken en willen zich graag profileren. Jongeren laten zich niet remmen door traditie, maar staan open voor vernieuwende concepten en bekijken deze ook met open blik. Zij hebben bij uitstek de potentie om het hele werkveld een stap verder te helpen en verdienen daarvoor een podium. Kingspan geeft ze graag dat podium en daarom steunen wij de Jong Talent Award.

Betere prestaties met minder materiaal
De resol hardschuim Kooltherm-isolatie onderscheidt zich van andere isolatiematerialen door de zeer goede isolerende eigenschappen. Dankzij de lambdawaarde vanaf 0,018 W/m·K – de laagste lambdawaarde binnen de markt voor hardschuim isolatieplaten – worden enorm hoge thermische prestaties behaald. Met dunnere isolatieplaten kan er slanker gebouwd worden (slankere dak-, muur- en vloerconstructies en slankere afwerkingen). Zo wordt niet alleen bespaard op de totale bouwkosten, maar wordt ook minder bouwmateriaal gebruikt. Bovendien levert het slank bouwen meer binnenruimte op, dus meer verkoopbare of verhuurbare vierkante meters en meer wooncomfort.

Quadcore: dé hardschuim innovatie voor sandwichpanelen
QuadCore® is de nieuwste innovatie op het gebied van hardschuim isolatiemateriaal; een door Kingspan zelf ontwikkeld hybride isolatieschuim met kleinere gesloten celstructuur waardoor nog betere isolatiewaarden worden behaald met dunnere sandwichpanelen (QuadCore behaalt net als Kooltherm een lambdawaarde van 0,018 W/m·K). Om een voorbeeld te geven: de 88 mm QuadCore® gevelpanelen behalen minstens dezelfde Rc-waarden als een willekeurig 100 mm PIR gevelpaneel. Dat zijn 12% dunnere panelen, en dus ook 12% minder gebruik van grondstoffen bij productie. Duurzame grondstoffen, waar we in een circulaire economie zuinig mee om moeten gaan. Tel daar een betere brandveiligheid én tot wel 40 jaar garantie bij op. Dankzij QuadCore® heeft u alles dus dik voor elkaar, maar dan met een dunner isolatiepaneel.

Energiezuinig Bouwen – Minder CO2
Al jaren zet Kingspan zich in voor minder CO2-uitstoot en toekomstbestendig bouwen. Wij produceren hoogwaardige isolatieproducten waarmee wij een serieuze bijdrage leveren aan een beter milieu. Immers goed geïsoleerde gebouwen beperken de energievraag en helpen zo de CO2 uitstoot te verlagen. Onze producten zijn niet de enige manier waarop wij ons bezig houden met het milieu. Zo lanceerde Kingspan Group in 2011 het initiatief 'Net Zero Energy' met als doelstelling om tegen het jaar 2020 alle Kingspan-faciliteiten overal ter wereld uitsluitend op hernieuwbare energie te hebben draaien. De Kingspan Insulation fabrieken in Tiel en Winterswijk zijn inmiddels allebei voorzien van zonnepanelen en vanaf 2020 zal voor heel Kingspan alle productiefaciliteiten 100% CO2 neutraal produceren. Dankzij het moderne wagenpark en het lichtgewichte isolatiemateriaal is er bovendien minder uitstoot tijdens transport.

100% recyclebaar gevelsysteem
Dri-Design van Kingspan is een 100% recyclebaar, geventileerd en architectonisch gevelsysteem opgebouwd uit unieke metalen cassettes die esthetisch oneindig veel mogelijkheden bieden in vorm, afwerking, kleuren en texturen. Met Dri-Design draagt Kingspan bij aan een schonere wereld én een lager energieverbruik.


We stellen ons graag voor in deze video:

 

Kingspan Insulation B.V.
Lingewei 8, 4004 LL, Tiel, Nederland
Postbus 6175, 4000 HD, Tiel, Nederland
tel:       +31 (0) 344 675 200
fax:      +31 (0) 344 675 215

www.kingspaninsulation.nl

Kingspan Insulation is marktleider op het gebied van isolatie. Wij voorzien onze klanten in de bouwsector van (advies over) hoogwaardige hardschuim isolatie. Met een focus op innovatie, duurzaamheid, veiligheid en meer ruimte voor design en inspiratie dragen wij bij aan het bouwen van de huizen en kantoorgebouwen van de toekomst.

Kingspan Geïsoleerde Panelen
Lingewei 8, 4004 LL, Tiel, Nederland

Postbus 6565, 4000 HN, Tiel, Nederland
tel:       
+31 (0) 344 675 250

www.kingspanpanels.nl
info@kingspanpanels.nl

Het uitgebreide assortiment van Kingspan Geïsoleerde Panelen bestaat uit geïsoleerde dak- en gevelpanelen, geconditioneerde ruimten, constructieve sandwichpanelen & systemen, staalframebouw, aanrijd- en valbeveiligingsoplossingen en de luxe façade- & daksystemen.