Jury Meubel Award


 

       

   

Een initiatief van Casala, Oniro en de Architect

 

Richard Hutten (voorzitter)
Designer and Art Director
Richard Hutten Studio

Richard Hutten (1967) is een van de meest invloedrijke en succesvolle Nederlandse ontwerpers. Hij staat bekend om zijn conceptuele en speelse ontwerpen. Hij is een echte innovator en heeft zich als een van de toonaangevende internationale figuren in zijn vakgebied gevestigd, waarbij hij continu de grenzen van design verlegt. Hutten studeerde in 1991 af aan de Design Academy in Eindhoven, hetzelfde jaar startte hij zijn eigen ontwerpstudio. Met een team van experts werkt hij aan meubel- en interieurontwerpen. Veel van zijn producten zijn succesvolle ontwerppictogrammen geworden en zijn vertegenwoordigd in gerenommeerde musea over de hele wereld.

Speelsheid is een belangrijk aspect van het werk van Richard Hutten. Verwijzend naar 'Homo Ludens of' Playing Man' door de Nederlandse historicus en cultuurtheoreticus prof.dr. Johan Huizinga, willen de ontwerpen van Richard Hutten bijdragen aan het belang van spelen als cultuur. Daarom zijn de ontwerpen niet alleen mooi, maar ook optimistisch en leuk. Hutten is een belangrijke exponent van "Droog Design" waar hij sinds de start in 1993 bij betrokken is. Daarmee is hij een van de belangrijkste oprichters van de beroemde Dutch Design-beweging. Sinds 2008 is Richard Hutten de art director van Gispen.


Astrid de Wilde (secretaris)
(web)redacteur
de Architect


Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect. Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op deArchitect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.