ARC19 Meubel Award

            
 
 

 
Een initiatief van Oniro, Casala en de Architect
 
 
De ARC19 Meubel Award richt zich op meubels voor de woon- en werkomgeving in productie. Doel van de prijs is het stimuleren van goede meubels voor de woon- en werkomgeving.
 
Belangrijke criteria liggen op het vlak van functionaliteit, vernieuwing, circulaire economie en esthetiek. Ideeën over materialen en industriële uitvoerbaarheid van het meubel vormen belangrijke voorwaarden. 
 
Toelichting
De woon- en werkomgeving maken een geweldige ontwikkeling door. Meubels spelen een grote rol in het faciliteren van een steeds grotere diversiteit aan activiteiten. Als goed ontworpen, duurzame producten staan ze garant staan voor een duurzaam en circulair ingericht interieur.
 
Tot meubelen rekenen de uitschrijvers kantoor- en projectmeubilair, woonmeubilair, evenals meubelsystemen (kantoorsystemen, opslagsystemen) en losse tafels, stoelen, bedden, bureaus en kasten.
 
Doelgroepen
Ontwerpers en ontwerpbureaus
Opdrachtgevers en fabrikanten
 
Criteria
Elk project wordt op zijn eigen verdiensten beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:
 
  • circulaire economie - Maakt het meubel op een integere manier gebruik van materialen en grondstoffen? Bezit het een lange levensduur? Bevat het gerecycleerde materialen en/of kan het worden gerecycled?
  • Esthetiek - Is het meubel hedendaags? Roept het verwondering op?
  • Functionaliteit – Beantwoordt het aan het veronderstelde gebruik? Lost het problemen op?
  • Creativiteit – Is het gemaakt vanuit een bijzondere benadering? Is het technisch gezien innovatief?
Wanneer kun je meedoen?
Iedere architect en ontwerper, afgestudeerd aan een erkende ontwerpopleiding, kan meedingen naar deze prijs door het insturen van een of meerdere meubelontwerpen. Inzendingen dienen tussen 1-1-2018 en 31-8-2019 in productie te zijn genomen. De inzending blijft geestelijk eigendom van de maker.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
 
Waaraan moet je inzending voldoen?
Iedere inzending bestaat uit
  • Maximaal 20 afbeeldingen, tekeningen of renderings (jpg 300 dpi).
  • Deelnemers worden aangemoedigd om video's van hun werk te delen.
  • Projectbeschrijving: doelstellingen, ontwerpuitdagingen, technologische of materiële innovaties, sociale en ecologische impact. Maximaal 500 woorden.
  • Projectspecificatie: afmetingen, materialen, fabricagetechnieken, fabricage- / bouwproces. Maximaal 300 woorden.

 

Hoe kun je inzenden?
Deelnemers kunnen zich tot en met 31 augustus 2019 aanmelden op www.arc-awards.nl. Daar kan tevens de documentatie van de projecten worden ge-upload.
 

Hoe verloopt de jurering?

De inzendingen worden door een onafhankelijk jury beoordeeld op inzet, werkwijze en resultaat. De jury zal uit de binnengekomen inzendingen drie projecten voordragen als nominaties. De winnaar wordt bekend gemaakt op de feestelijke prijsuitreiking die op 7 november plaats vindt in Amsterdam.

Juryvoorzitter
Richard Hutten
 
Heb je vragen?
Als je vragen hebt, neem je contact op met de secretaris van de jury, Astrid de Wilde (redactie de Architect) via email astriddewilde@vakmedianet.nl
 
Publicatie
Nominaties en winnaars worden gepubliceerd in de extra uitgave van de Architect die in november 2019 verschijnt. In deze uitgave is tevens het juryrapport opgenomen. Met je inzending verleen je toestemming voor het publiceren van tekeningen en rechtenvrije beelden.
 

Winnaar ARC18 Meubel Award
Pauzelandschap door man&paard >