Jury Oeuvre Award
 


Een initiatief van de Architect

 

Madeleine Maaskant (voorzitter)
Directeur van de Academie van Bouwkunst Amsterdam (onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten)
 

Madeleine volgde de studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft van 1984 tot 1990, en studeerde eervol af in de master architectuur.

Na het winnen in 1996 van de tweejaarlijkse Europan-prijsvraag richtte zij (mede) het bureau Maaskant en van Velzen Architecten op, waaraan zij tot 2010 verbonden was.

Bestuurlijke ervaring in het architecturale veld deed Maaskant op als bestuurslid van Europan Nederland en de Jaap Bakema Foundation. Daarnaast was zij van 2000 tot 2006 redactielid van het architectuurtijdschrift Oase.

Maaskant maakte deel uit van uiteenlopende commissies waaronder de commissie Architectuur van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en van verschillende jury’s, waaronder BNA Gebouw van het Jaar, Gouden Piramide, Europan, Zuiderkerkprijs Amsterdam en Architectuurprijs Rotterdam.

Gedurende haar loopbaan doceerde zij op verschillende architectuuropleidingen.

Van 2010 tot 2015 was zij verantwoordelijk voor de afdeling Gebouwen van Natuurmonumenten en bestuursvoorzitter van Stichting Archiprix, het samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen voor hoger onderwijs op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.