Jury Innovatie Award


                   
                  

Een initiatief van JUNG en de Architect

 

Tillmann Klein (voorzitter)
Hoogleraar Building Product Innovation aan de TU Delft

Tillmann Klein studeerde in 1994 als architect af aan de RWTH Aachen. Vanaf dat moment werkte hij op verschillende architectenbureaus. Daarbij richtte hij zich op de constructie van metalen en glazen gevels en daken. Gelijktijdig studeerde hij aan de Kunstakademie in Düsseldorf, Klasse Baukunst, die hij in 2000 afsloot met de titel "Meisterschüler". In 1999 was hij medeoprichter van het architectuurbureau rheinflügel baukunst dat zich richt op aan kunst gerelateerde projecten. In 2005 ontving hij de kunstprijs van Nordrhein-Westphalen voor jonge kunstenaars.

Van september 2005 tot 2018 was hij hoofd van de Facade Research Group aan de TU Delft, Faculteit Bouwkunde en van 2008 tot 2016 was hij directeur van het geveladviesbureau Imagine Envelope b.v. in Den Haag.

Tillmann Klein organiseert de internationale gevelconferentieserie 'The Future Envelope' aan de TU Delft en is hoofdredacteur van de 'Journal of Façade Design and Engineering'. In 2013 rondde hij zijn dissertatie af, met als titel ‘Integral Facade Construction – towards a new product architecture for curtain walls’.

Van 2015 tot 2018 was hij gasthoogleraar Design and Building Envelopes aan de TU München. Sinds 2018 is hij hoogleraar Building Product Innovation aan de TU Delft en leidt hij de Circular Built Environment Hub op de faculteit Bouwkunde.

 


Astrid de Wilde (secretaris)
(web)redacteur
de Architect


Sinds 2007 werkt Astrid de Wilde als (web)redacteur op de redactie van de Architect. Naast het schrijven van het dagelijks (architectuur)nieuws, artikelen en een incidentele blog op deArchitect.nl maakt zij ook de Whitepapers en is zij betrokken bij de printedities van de Architect.Hiervoor was zij werkzaam bij onder andere Detail in Architectuur en Architectuur & BOUWEN.