Jury Interieur Award                    

            
Een initiatief van Rohde & Grahl en
 de Architect

 

 

Christine van Gemert
interieurarchitect

Christine van Gemert studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht aan de faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving, afdeling kleinschalige architectuur en interieur en stedelijk interieur.
Sinds 1996 heeft zij haar studio van Gemert > interieurarchitectuur met diverse samenwerkingsverbanden.

Het werkterrein betreft een grote verscheidenheid aan projecten in de particuliere sector, utiliteit, onderwijs, retail, justitiële inrichtingen, horeca, filmcentrum, hotel, ateliers, kinderdagverblijven, verpleeghuizen en gezondheidscentra, stedelijk interieur en maatwerk meubilair.
De projecten betreffen voornamelijk renovatie en herbestemming, veelal in monumentale panden, en kleinschalige nieuwbouw. De projecten zijn vaak complex van aard.

Christine gaf daarnaast les aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, was voorzitter van de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten, gaf keynote speeches en gastcolleges in binnen- en buitenland waaronder op diverse locaties in China, India en Brazilë, en was eerder juryvoorzitter zoals voor het Gebouw van het Jaar van de BNA. Daarbij was zij bestuurslid van het Bureau Architectenregister, Dutch DFA en de federatie Dutch Creative Industries.